14 Şubat Sevgililer Günü

14 Şubat Sevgililer Günü

Mevsimler kışı gösterse de içimizin en çok ısındığı aydır Şubat ayı. Aşkın, sevginin ayıdır. Her yıl kutlanan 14 Şubat Sevgililer Günü ise, sevginin ete kemiğe bürünmüş halini serer gözler önüne. Bugüne özel olarak sevgiliye çiçek en çok tercih edilen hediyelerin başında gelir. Bunun nedeni ise gayet açıktır aslında seven kişi nezdinde.

Çiçekler farklı renkleri ve farklı kokularıyla kelimelerin ifade edemediği anlamları kolaylıkla dile getirirler. Çünkü çiçeklerin tarihi insanlık tarihinden daha eskilere dayanır. Onlar sevginin dilini ilk keşfeden varlıklardır.

Sevgililer Günü çiçeklerinin başında kırmızı gül gelir. Rengini kendisini büyük bir tutkuyla seven bülbülün kanından aldığı söylenerek, aşkı efsaneleştirmiştir. Büyük bir tutkunun, ölümsüz bir aşkın simgesi olmuştur kırmızı gül. Çiçeklerin kraliçesi orkide ise asaletin ve zarafetin simgesi olmuş, asil bir aşkı temsil etmiştir. Lilyum beyaz rengiyle masum sevginin simgesi olmuştur.

Değerini ve anlamını yıllarca koruyan çiçeklerin yanında özgün hediyeler de tercih edilmiştir. Son yıllarda yenilebilir çiçek bu tercihlerin başında gelmiştir. Meyve sepeti, kek buketi çeşitleri ağızları tatlandırırken, gönüllere sevgiyi aşılamıştır.

Çiçekçi Biziz en güzel Sevgililer Günü hediyesi çeşitlerini bir araya getirdi ve bu özel günü daha özel hale getirmek için en büyük yardımcınız. Sevgilinizin/eşinizin kalbini bir kez daha kazanmak için iş başına!


Diğer Yazılarımız